Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez z fasoli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 puszka
olej 4 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez z fasoli

Fasolę wraz z zalewą podgrzać. Odsączyć na sitku z zalewy (zalewę zostawić). Fasolę zblendować na gładką masę. Dodać musztardę, 4 łyżki wody z zalewy. Blendować, dodając stopniowo olej i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.04.2015 12:06
ciekawy przepis na majonez

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak