Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
marchew 5 sztuk
pomidory suszone w zalewie 10 sztuk
cebula 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ocet winny 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
cytryna 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy 20 minut na małym ogniu. Do brytfanny wlewamy 1 litr wody, wrzucamy listki i doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy 3/4 łyżki soli, dodajemy mięso i cytrynę w plastrach. Dusimy 20 minut. Dodajemy ocet winny.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami  foto
2
Cebule kroimy na małe części, a marchewki w kostkę.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami  foto
3
Pomidory kroimy na połowę.
Następnie tak przygotowane składniki dodajemy do brytfanny. Dusimy przez 40 minut. Po upływie tego czasu doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz tymiankiem. Podajemy gulasz z posiekaną pietruszką.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 11.04.2015 12:30
na pewno pyszny;)
Ifa 11.04.2015 10:36
Bardzo ciekawa wersja gulaszu i aromatyczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak