Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Gulasz :
Mięso biodrówki oddzielić od kości ( kość wykorzystać np. do ugotowania zupy ).
Pokroić je w sporą kostkę.
Dynię, paprykę, cebulę i pomidory pokroić a kukurydzę odsączyć z zalewy.
Nać selera posiekać.
W szerokim rondlu rozgrzać kilka łyżek oleju, wrzucić mięso i podsmażyć z dwoma szczyptami soli.
Potem dodać cebulę, chwilę smażyć do zeszklenia się cebuli a następnie dodać pokrojoną dynię i paprykę oraz pomidory.
Wszystko podlać rosołem, dodać przyprawy i dusić gulasz do miękkości mięsa pod przykryciem.
Gdy mięso jest miękkie w razie potrzeby doprawić i zagęścić gulasz mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody.
Gulasz zagotować.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    doskonałe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !