FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE

FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    500 gram
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE
Umyty i osuszony filet z łososia kroimy na dowolnej wielkości kawałki.Solimy i przyprawiamy pieprzem cytrynowym .Układamy w pojemniku i odstawiamy na ok 30 minut aby przeszedł przyprawami.
Krok 2 - FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE
Rozgrzewamy patelnię i dodajemy masło klarowane.Układamy filet na rozgrzanym maśle .Zaczynamy smażenie od strony skóry,.Smażymy na niewielkim płomieniu ok 3-4 minut.Przekładamy delikatnie na drugą stronę i smażymy jeszcze ok 1-2 minut(zależy od grubości ryby).
Krok 3 - FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE
Łososia podajemy z ziemniaczkami pure i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

19.06.2015 21:30
pyszna rybka

adelajda

07.05.2015 11:17
łososia w każdej postaci uwielbiam :)

Motorek

27.04.2015 08:34
smaczna rybka

pestka

21.04.2015 15:06
bardzo smaczna rybka

romanrafal

03.04.2015 17:31
pyszna rybka

Barbara777

30.03.2015 23:26
smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat