Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana w sosie winno cukiniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sos

cukinia 1 sztuka
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
bulion warzywny 1,5 litra
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 szczypty

Papryka z farszem

papryka czerwona 4 sztuki
mięso mielone wieprzowe 1,5 kg
sól i pieprz 5 szczypt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana w sosie winno cukiniowym

Papryki myjemy osuszamy. Odcinamy kapelusze odkladamy na bok. Mieso przyprawiamy sol pieprz mozna dac przyprawe meksykanska. nadziewamy papryki. nakladamy kapelusze. w garnku gotujemy bulion dodajemy do niego cukinie pokrojoną w kostke chwile gotujemy. nastepnie wrzucamy pomidory w puszcze i wino chwile dusimy. dajemy sol pieprz i ziola prowansalskie. zalewamy powstalym sosem papryki. pieczemy godzine w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 05.04.2015 20:24
już czuje jej zapach
Wacław 28.03.2015 10:52
pycha,bardzo lubię dania z papryka :-)
joanna43 28.03.2015 08:46
oj uwielbiam, super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak