Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron fettuccini w sosie serowo-ziołowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron fettuccini 250 gram
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 gram
ser pleśniowy niebieski 100 gram
serek topiony 100 gram
śmietana 12% 250 gram
bazylia 5 gałązek
oregano 10 gałązek
rozmaryn 2 gałązki
tymianek 10 gałązek
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron fettuccini w sosie serowo-ziołowym

Makaron ugotować al dente według przepisu z opakowania.
Śmietanę podgrzać po czym dodać sery: pleśniowy typu gorgonzola, niebieski oraz serek topiony - zagotować - mieszając od czasu do czasu aby sery się roztopiły. Do gotowego sosu dodać świeże posiekane zioła - bazylię, oregano, tymianek oraz rozmaryn. Doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać makaron z sosem. Całość oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.05.2015 18:09
świetne danie
paula191919 03.04.2015 14:39
To już wiem co złe wczoraj zrobiłam, ze mi nie wyszło.... Ale przepis bardzo fajny;)))
Anna169Hosz 27.03.2015 14:18
Bardzo apetyczne!
adelajda 27.03.2015 09:42
lubię makarony :)
kloruś 27.03.2015 09:32
wygląda bardzo smakowicie!
Monika-twin 27.03.2015 09:20
PIEKNE PODANIE.
Pyszota 27.03.2015 08:55
pięknie wygląda
IZABELA29 27.03.2015 08:49
smakowicie podane
Futka 27.03.2015 08:02
Przepyszne i bardzo aromatyczne połączenie! Bardzo podoba mi się Twoja propozycja :)
Maridka19 27.03.2015 07:57
Przepysznie wygląda :)
olkaaa 27.03.2015 07:34
Brzmi ciekawie.
Konczi 27.03.2015 07:24
pycha ! prezentuje się światowo
erym 26.03.2015 23:56
chce sprobowac!
barbara11561 26.03.2015 23:38
bardzo lubię takie dania makaronowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak