Sposób przygotowania

1/ Wątróbkę, opłukać, oczyścić i osuszyć na sicie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie razem z wątróbką (nie solić, dopiero później) Gdy wątróbka się podsmaży, przełożyć ją do garnka, podlać wodą, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki (mogą być ćwiartki), ze śliwek usunąć pestki, pokroić na 4 części. Jabłka, śliwki i żurawinę dodać do wątróbki. Chwilę dusić pod przykryciem (ok 10 min). Na koniec doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami lub pieczywem (jak kto woli).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    to coś dla mnie, bo bardzo lubię wątróbkę drobiową :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !