Napoleonki

Napoleonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło roślinne

    1 kost
  • cukier

    1 szkl
  • mleko

    1 l
  • krakersy

    2 paczki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • budyń śmietankowy

    1 opak
  • cukier waniliowy

    1 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym dodać obie mąki wymieszać.
Zagotować mleko z masłem, zestawić z ognia, dodać masę jajeczną wymieszać dokładnie i postawić na ogniu i zagotować.
Na blachę położyć folię, na folię krakersy i na nie wyłożyć gorący krem, przykryć krakersami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

11.12.2011 13:03
Aż ślinka cieknie...

Tetiana

30.01.2011 18:57
szybko i smaczne jest!

Beata73

12.08.2010 16:51
wspaniały przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat