Sposób przygotowania

Tołpygę dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę oraz koperek pokroić. Każdy kawałek ryby posolić i popieprzyć. Do naczynia włożyć rybę, cebulę i koperek - całość wymieszać i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę do lodówki.

Kaszę gryczaną ugotować według przepisu z opakowania. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać kaszę gryczaną przesmażyć 3 min, dodać jajko całość wymieszać smażyć kolejne 3 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać rukolę.

Sos: w naczyniu wymieszać jogurt z chrzanem, dodać posiekany koperek, całość dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Tołpygę usmażyć na oleju, podawać z sosem i kaszą.



Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    rybki z kaszą jeszcze nie serwowałam
  • 0
    murzynki
    Opublikowano

    Internetowa Kuchnia

    Wygląda cudownie! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulina2157

    podoba mi się to połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    wygląda pysznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    idealnie dopasowany sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !