Koperkowa kalafiorowa

Koperkowa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kalafior

    1 mała szt.
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • koper świeży

    3 łyżki
  • kostki rosołowe

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • filet z kurczaka

    2 sztuki
  • woda

    3 litry
  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kalafior czyścimy i dzielimy na różyczki. Ziemniaki, marchew obieramy i kroimy w kostkę. Filety przemywamy wodą i kroimy w paski. Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Solimy 1 łyżeczką soli, aby ziemniaki nie były mdłe w smaku. Gotujemy aż wszystko zmięknie. Dodajemy kostki rosołowe. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy posiekany koper. Po wyłączeniu zupy dodajemy śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beatris

19.03.2015 16:05
Bardzo apetyczna zupka:)

IlonaAlbertos

19.03.2015 16:03
Świetna zupka.

adelajda

19.03.2015 15:12
pyszna zupka

idealme

19.03.2015 14:37
pyszności! :)

Ewelina1991

19.03.2015 14:27
smaczna zupka

Pyszota

19.03.2015 13:26
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat