Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowa kalafiorowa

5.0
(35)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki:

kalafior 1 mała szt.
ziemniaki 4 sztuki
marchew 1 sztuka
koper świeży 3 łyżki
kostki rosołowe 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
filet z kurczaka 2 sztuki
woda 3 litry
kwaśna śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa kalafiorowa

Kalafior czyścimy i dzielimy na różyczki. Ziemniaki, marchew obieramy i kroimy w kostkę. Filety przemywamy wodą i kroimy w paski. Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Solimy 1 łyżeczką soli, aby ziemniaki nie były mdłe w smaku. Gotujemy aż wszystko zmięknie. Dodajemy kostki rosołowe. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy posiekany koper. Po wyłączeniu zupy dodajemy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 19.03.2015 16:05
Bardzo apetyczna zupka:)
IlonaAlbertos 19.03.2015 16:03
Świetna zupka.
adelajda 19.03.2015 15:12
pyszna zupka
idealme 19.03.2015 14:37
pyszności! :)
Ewelina1991 19.03.2015 14:27
smaczna zupka
Pyszota 19.03.2015 13:26
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak