Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe
stopni - 55/60 minut). Jako polewę daję serek homogenizowany (10 dkg) połączony ze szklanką cukru pudru i 2 łyżkami masła.
mąka | 2,5 szklanki |
cukier | 0,5 szklanki |
starta marchewka | 3 szklanki |
jaja | 3 sztuki |
mleko | 0,5 szklanki |
oliwa | 3/4 szklanki |
bakalie | 1,5 szklanki |
gałka muszkatałowa | 0,5 łyżeczki |
cynamon | 1,5 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: