Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOLONKA DUSZONA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
bulion mięsny 1 kubeczek
tłuszcz do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: GOLONKA DUSZONA

Golonkę oczyścić, umyć, pociąć na kawałki (lub w całości z kością) osuszyć, natrzeć solą, przyprawami i wstawić przykrytą do lodówki. Patelnię rozgrzać, dać odrobinę tłuszczu i podsmażać na rumiany kolor z wszystkich stron. W tym czasie obrać cebulę i czosnek i pokroić na cząstki, włożyć do rumianej golonki i podsmażać jeszcze chwilę aż cebulka się zrumieni, podlać gorącą wodą, dodać bulin do mięs duszonych( taki w kubeczku Knorr), dusić do miękkości około 1 – 1 ½ godziny. Podawać z pieczywem, musztardą i chrzanem.

SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 23.02.2015 10:38
Idealna, smaczna i bardzo aromatyczna golonka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak