Pierś a\'la faworki w czosnkowym sosie

Pierś a\'la faworki w czosnkowym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    3 połówki
  • mąka

    do panierowania
  • olej do smażenia

  • papryczka suszona

    szczypta
  • czosnek

    1 ząbek
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • mąka kukurydziana

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi oczyścić i cienkim nożem do filetowania pociąć na cieniutkie skośne plasterki, posypać odrobinę przyprawą do kurczaka. Panierować delikatnie w mące przeciąć ostrym nożem sam środek i tak jak się robi faworki przekręcić przez otwór ..rozgrzać olej na patelni ok 2 cm od dna i smażyć partiami drobiowe faworki.
sos; na oleju lekko przysmażyć posiekany drobno czosnek, dodać przyprawę papryczkę i jogurt wymieszany z mąką kukurydzianą.. doprawić do smaku, zagotować.. polewać drobiowe faworki. Podawać z sałatką z ogórków i papryki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

08.05.2012 13:47
rewelacyjny pomysł;)

mala2021

25.03.2011 09:31
pycha

joasja

03.09.2010 07:21
Robiłam kiedyś podobne bardzo smaczne wychodzi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat