Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt;

jajko 6 szt
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Masa

jabłka 1 kg
masło 1 łyżka
galaretka cytrynowa 1 szt

Wierzch

orzechy włoskie 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkiem

Biszkopt; Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Na koniec mieszając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy biszkopt w temp. 180 stopni ok. 25 minut.
Masa; Obrane jabłka ścieramy. Smażymy na maśle aż odparuje sok. Na koniec wsypujemy galaretkę i jeszcze smażymy ok. 2 minut. Zimne jabłka dajemy na biszkopt i posypujemy posiekanymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 23.02.2015 18:17
takie słodkości lubię
agnieszka214 22.02.2015 19:51
proste i smaczne ciasto
Mietek z20 22.02.2015 19:25
Ale smaczne :)
Natalia40 22.02.2015 19:16
Takiego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak