Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z piekarnika

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
cebule 1 szt
czosnek 3 ząbki
bulion warzywny 1 kostka
smalec 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
marchew 2 szt
groszek zielony 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z piekarnika

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Do naczynia żaroodpornego wkładamy mięso, cebule i czosnek. Składniki oprószyć mąką, solą i pieprzem. Dołożyc musztardę i kawałki smalcu.
Krok 1 - Gulasz z piekarnika foto
2
Kostkę bulionową rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody. Bulionem zalać mięso i wymieszać.
Krok 2 - Gulasz z piekarnika foto
3
Wstawić do piekarnika temperatura 180 stopni ok. 60 minut.

Następnie dodajemy groszek, paprykę pokrojoną w kostkę oraz marchewkę pokrojoną w pół plasterki.
Krok 3 - Gulasz z piekarnika foto
4
Ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 20-30 minut.
Krok 4 - Gulasz z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.02.2015 11:13
bardzo fajny pomysł
Michał2 17.02.2015 10:10
smaczny gulasz
Maridka19 17.02.2015 06:57
Smakowicie wygląda gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak