Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zimowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 10 dag
por (biała część) 1-2 sztuki
marchew 2-3 sztuki
bulion 1,5 l
fasola czerwona z puszki 1/2 opakowania
makaron 10 dag
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ser żółty
natka pietruszki

Porada

Do zupy najlepiej użyć drobnego makaronu.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zimowa

Boczek pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojonego w pół krążki pora (najlepiej część białą) i marchewkę pokrojoną w cienkie talarki. Zalać odrobiną wody i poddusić przez kilka minut. Warzywa zalać bulionem i podgotować. Dodać odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę, drobny makaron a pod koniec gotowania przecier pomidorowy. Doprawić do smaku. Zupę podawać posypaną startym żółtym serem oraz natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 26.02.2015 22:00
syta zupa
Margo1 18.02.2015 09:34
Wygląda bardzo interesująco
Anna169Hosz 16.02.2015 23:26
Energetyczna, rzeczywiście zimowa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak