Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pomidorowym sosem i mozzarellą.
2.Po tym czasie do ciasta dodajemy sól i olej,zagniatamy ciasto.Ponownie przykrywamy ściereczka i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
3. Czosnek i cebulę obieramy,następnie drobniutko kroimy.W garnku rozgrzewamy trochę oleju,wrzucamy cebulę z czosnkiem i chwilę przesmażamy,uważamy,żeby za mocno nie przypiec.Wlewamy całą zawartość puszki i dusimy do miękkości i zgęstnienia sosu.
4. Sos przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i ziołami.Studzimy.
5.Wyrośnięte ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki posmarowanej masłem ,o średnicy 25 cm.Na ciasto wykładamy sos.
6.Pizzę pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni,10 minut przed końcem pieczenia wykładamy pokrojony ser mozzarella.