Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe bezy.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
sól szczypta
kakao 2 płaskie łyżki
sok z cytryny kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe bezy.

1.Do miski przekładamy zimne białka,dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę.
2.Następnie do białek wsypujemy stopniowo cukier i ubijamy do dokładnego rozpuszczenia się cukru.
3. Do ubitych z białek z cukrem dodajemy kakao i sok z cytryny i bardzo dokładnie ubijamy.
4. Następnie szprycą lub łyżeczką formujemy niewielkie beziki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5.Przygotowane bezy pieczemy 20 minut,a następnie suszymy przez około 40 minut w lekko otwartym piekarniku,w temperaturze około 140-150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 02.04.2017 08:34
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:38
Robię je. Pycha.
Ola1young 16.02.2015 13:54
pyszne Twoje bezy :)
wwwiolka 15.02.2015 21:46
Bardzo fajny przepis.
kanu83 15.02.2015 20:07
Fajniutkie bezy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak