Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki łosoś w sosie cytrynowo- pomarańczowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
cytryna 1/2 sztuka
pomarańcza 1/2 sztuka
masło 1 łyżka
rozmaryn świeży 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki łosoś w sosie cytrynowo- pomarańczowym

Filet z łososia posypujemy solą i pieprzem ziołowym po obu stronach. Następnie umieszczamy go na foli aluminiowej. W osobnej misce wyciskamy sok ze świeżej cytryny i pomarańczy. Mieszamy i polewamy nim obficie łososia. Następnie na łososiu układamy gałązkę rozmarynu i masło. Dokładnie zawijamy go w folię aluminiową.
Tak przygotowanego łososia pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 15-20 minut.
Jemy sam lub z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anilewe13
anilewe13 13.02.2015 00:19
Apetycznie wygląda
jagoda5913 12.02.2015 22:29
Uwielbiam tak przygotowane ryby
miodunka 12.02.2015 18:52
Super rybka!!
marenka 12.02.2015 18:45
Pyszne danie;)
IlonaAlbertos 12.02.2015 18:03
Uwielbiam taką rybkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak