Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe zawijańce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 8 plastrow
Musztarda francuska Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
ogórki kiszone 3 szt
boczek wędzony 8 plastrow
cebula 2 szt
olej do smażenia
mąka
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1/4 szt
seler 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe zawijańce

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na kawałki.
Mięso myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i delikatnie rozbijamy tłuczkiem lub nakłuwaczem do mięsa.
Z każdej strony solimy, pieprzymy i posypujemy przyprawą do mięsa. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Schabowe zawijańce foto
2
Każdy kawałek smarujemy od środka musztardą, nakładamy plasterek boczku, kawałek cebulki, ogórka kiszonego
Krok 2 - Schabowe zawijańce foto
3
i zwijamy w roladkę. Można spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć roladki.
Krok 3 - Schabowe zawijańce foto
4
W rondelku podsmażyć marchew, pietruszkę pora, selera i 1 cebulkę, dodać troszkę wody i dusić do miękkości.
Delikatnie zmiksować, dodać przyprawy do smaku.

Roladki polać przygotowanym warzywnym sosem
Krok 4 - Schabowe zawijańce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 10.03.2015 13:48
wyśmienite jedzenie
dodi 12.02.2015 11:05
lubię takie jedzonko
irenka 11.02.2015 20:09
fajny przepis, wypróbuję, na pewno pyszne jedzonko
Sroczka 11.02.2015 15:04
Pyszne mięsko, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak