OGÓRKI PO KASZUBSKU

OGÓRKI PO KASZUBSKU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    5 kg
  • cebula biała

    1 kg
  • papryka

    1 kg
  • ocet 10 %

    4,5 szklanka
  • woda

    6 szklanka
  • cukier

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANE SKŁADNIKI (OGÓREK, CEBULA, PAPRYKA - POKROJONE NA CZTERY CZĘŚCI LUB W PASKI) ZALAĆ W MISCE 9-OMA SZKLANKAMI WODY I SZKLANKĄ SOLI I POZOSTAWIĆ NA OKOŁO 1,5 GODZINY.
NASTĘPNIE POUKŁADAĆ W SŁOIKI PIONOWO DODAĆ PO 3 ZIARENKA ZIELA ANGIELSKIEGO I PÓŁ ŁYŻECZKI GORCZYCY ZALAĆ ZALEWĄ(OCET, WODA, CUKIER) WCZEŚNIEJ ZAGOTOWANĄ I GOTOWAĆ 10 - 15 MINUT.
SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

03.02.2013 20:12
rerwelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat