Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z sosem ziołowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 6-7 sztuk
cebula 2 sztuki
ogórki kiszone 5-6 sztuk
fasola czerwona z puszki 1 opakowanie
jogurt naturalny 1 pojemniczek
majonez 1/2 szklanki
musztarda 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oregano 2-3 szczypty
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z sosem ziołowym

Cebulę obieramy,kroimy w kosteczkę i przelewamy gotującą się wodą,odstawiamy do wystudzenia.

Ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do nich pozostałe składniki,łącznie z wystudzoną cebulą.Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą.

Płaty śledziowe kroimy w paski i układamy na głębszym półmisku,polewamy je przygotowanym sosem.

Odstawiamy do schłodzenia na minimum 2 godz.
Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 04.02.2015 09:40
Lubię takie jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak