nadziewane cukinie

nadziewane cukinie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1
  • kawałek sera żółtego

  • mięso mielone

    30 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1
  • sól i pieprz

  • pieczarki

    5-6
  • ketchup

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać ze skórki następnie przeciąć ją wzdłuż i delikatnie wydrążyć miąższ. Mięso mielone przyprawiamy do smaku solą i pieprzem lub gotową przyprawą np. Prymat i dodajemy czosnek. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju dodając do niej miąższ z cukinii, pieczarki następnie dodajemy ketchup i chwilę dusimy. Powstałym farszem nadziewamy cukinię. Wierzch posypujemy startym serem żółtym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat