Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Suflet cytrynowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna
1
cukru
2 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat
1/2 dag
Sklep Prymat
białko
2
serka homogenizowanego
25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet cytrynowy

Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy cukier, podgrzewamy na małym ogniu przez 5 minut (przy czym nie wolno dopuścić do wrzenia!). Żelatynę moczymy przez 1 minutę w zimnej wodzie, osączamy, rozpuszczamy w gorącym syropie cytrynowym, całość studzimy. Ubijamy na sztywno pianę z białek, łączymy ostrożnie z serkiem i syropem cytrynowym. Wlewamy do salaterek i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klaudia007 02.09.2010 15:06
no naprawdę mniam:)
annamariakowalczyk3 01.09.2010 22:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak