Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowa pianka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 4
mleko 300ml
miód 2-3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
woda ciepła 1/3 szklanki
słonecznik łuskany garść
czekolada
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: bananowa pianka

Kroki postępowania

1
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
Krok 1 - bananowa pianka foto
2
Banany kroimy na mniejsze kawałki by ułatwić miksowanie. Wrzucić do miski. Dodać kilka kropel soku z cytryny by banany nie zczerniały.
Krok 2 - bananowa pianka foto
3
Dodać mleko i miód, zmiksować.
Krok 3 - bananowa pianka foto
4
Do gładkiej masy dodać rozpuszczoną żelatynę.
Krok 4 - bananowa pianka foto
5
Przelać do pucharków lub szklanek i odstawić na około godzinę do lodówki. Udekorować prażonym słonecznikiem i czekoladą.
Krok 5 - bananowa pianka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 30.01.2015 21:11
wygląda cudownie :D
Lucan 30.01.2015 20:18
uwielbiam takie połączenie
Bernadeta1 30.01.2015 18:34
super deserek
patryska76 30.01.2015 18:26
przepyszna propozycja ! :)
ilka01 30.01.2015 17:49
pychota :)
magdziorka6 30.01.2015 16:59
słodkości w każdej postaci lubię, w tej płynnej mi się podoba
Cynamonka 30.01.2015 16:25
Bardzo ciekawy przepis, taki odmienna piankowa słodycz zamiast pieczenia czegoś w piekarniku :)
Adamorek 30.01.2015 15:55
rewelacyjne to ciacho
mzap88 30.01.2015 15:49
mniami mniami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak