Sałatka mazurska

Sałatka mazurska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z 1/2 cytryny

  • gęsta śmietana

    1 szklanka
  • cebula czerwona

    1-2 sztuki
  • zielona sałata

    1 główka
  • cukier, sól, pieprz

    do smaku
  • grzyby świeże

    1 niewielkie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić i przez 2-3 minuty gotować w lekko osolonej i zakwaszonej wodzie. Dokładnie odcedzić i osuszyć. Cebulę drobno posiekać, wymieszać ze śmietaną i doprawić cukrem, solą oraz pieprzem - sos powinien być dość pikantny. Grzyby ułożyć na liściach sałaty i zalać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mala2021

13.02.2012 14:15
super

ewaa

08.06.2011 21:43
brzmi apetycznie:)

pauluna

23.08.2010 12:38
pyszne

marzencia2007

12.08.2010 14:34
zjadło by się :)

plocia

12.08.2010 13:34
hmm z grzybami nigdy nie jadłam takiej sałatki

RenataZ-et

11.08.2010 10:47
Pyszna kolacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat