Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka po duńsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona 1/2 szt
chleb żytni 4 kromki
szczypiorek 1 pęczek
jajko 4 szt
masło 1 łyżka
ogórek kiszony 2 szt
pieprz czarny mielony prymat 1/8 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka po duńsku

Posiekać szczypiorek. Pokroić w drobną kostkę ogórek kiszony. Makrele podzielić na małe kawałki. Zrobić jajecznicę: rozpuścić masło na patelni i wbić jajka. Smażyć 2-3 min. często mieszając aż jajka się zetną. Doprawić solą i pieprzem. Kromki chleba żytniego posmarować masłem i wyłożyć jajecznicę na każdą z nich. Następnie położyć makrelę, posypać szczypiorkiem i kawałkami ogórka kiszonego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 13.04.2015 16:58
Fajne :) :)
miodunka 01.02.2015 17:49
Pyszne , już mam ochotę!!
R'n'G Kitchen 28.01.2015 16:42
Jak z makrelą ,to musi być super!
Mama niejadka 28.01.2015 15:32
Smakowicie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak