Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z soczewicy i słonecznika

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica zielona 120 g
słonecznik łuskany 100 g
Czosnek suszony Prymat 0,5 lyzeczki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 0,5 lyzeczki
pesto 2czubate lyzeczki paprykowe
sól . do smaku
Pieprz biały mielony Prymat . do smaku
olej słonecznikowy 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z soczewicy i słonecznika

Kroki postępowania

1
Słonecznik wsypać na suchą patelnię, prażyć aż się zrumieni i będzie mocno pachniał. Wystudzić.
Krok 1 - Pasta z soczewicy i słonecznika foto
2
Soczewicę ugotować w niewielkiej ilości wody do miękkości. Wystudzić.
Krok 2 - Pasta z soczewicy i słonecznika foto
3
Słonecznik wsypać do rozdrabniacza, zmielić na mąkę. Wsypać do soczewicy. Dodać czosnek, paprykę, pesto, wlać olej słonecznikowy. Wymieszać dokładnie.
Krok 3 - Pasta z soczewicy i słonecznika foto
4
Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny aby smaki się przegryzły.
Krok 4 - Pasta z soczewicy i słonecznika foto
5
Podawać z pieczywem
Krok 5 - Pasta z soczewicy i słonecznika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 28.01.2015 15:19
smak juz mi odpowiada :)
Futka 28.01.2015 13:58
Zdrowa i niezwykle smaczna pasta :)
IwonaDD 28.01.2015 13:58
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak