JABŁECZNIK

JABŁECZNIK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    600 g
  • masło

    300 g
  • żółtka

    5 szt
  • cukier

    szklanka
  • śmietana

    łyżka
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • jabłko kwaśne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka ucieramy i podsmażamy wraz z cynamonem. Mąke wsypujemy do miski, dodajemy do niej proszek do pieczenia i masło, śmietane, jaka i cukier. Zagniatamy i dzielimy na dwie części. Jedną z nich wykładamy na blaszcze do pieczenia. Nakładamy na nią jąbłka i koleją część ciasta. Pieczemy 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marzena40

25.10.2010 16:09
sprobuje zrobic

agata1722

31.08.2010 16:18
szybkie i może być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat