Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała zupa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 1 gruby plaster
pietruszka 1 gruby kawałek
czosnek 1 ząbek
por (biała część) 1 plaster
pierś z kurczaka 100 gram
seler naciowy kilka listków
ziemniaki 1 sztuka
serek śmietankowy 2 łyżki
kaszka kukurydziana 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała zupa

1. Do niewielkiego garnuszka włożyć drobno potarte warzywa (seler, pietruszkę, czosnek, por i kilka posiekanych drobno listków naci selera) oraz pierś z kurczaka. Ugotować do miękkości na wolnym ogniu.
2. Osobno ugotować ziemniaka, następnie dodać łyżkę masła i zrobić z tego puree.
3. Z zupy wyjąć pierś z kurczaka i drobno ją posiekać. Połączyć razem z ziemniakami i dodać do zupy. Wymieszać i wsypać kaszkę kukurydzianą. Często mieszając gotować aż kaszka zmięknie.
4. Na koniec gotowania dodać serek śmietankowy, aby zabielić zupę. Można posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak