Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1,2 kg
kapusta włoska 0,5 główki
papryka czerwona 1 sztuka
olej
bulion wołowy 0,5 szklanki
cebula 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Porada

To idealny dodatek do ziemniaków! Do tego ulubiona surówka lub ogórek kiszony i mamy pyszny obiad.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką

Kroki postępowania

1
Mięso nacinamy i rozbijamy by powstał płat. Przyprawiamy i odstawiamy na 2-3 godziny.
Krok 1 - Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką foto
2
Przygotowujemy farsz. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną rumienimy na oleju. Między czasie kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Rozdrobnioną dodajemy do cebuli. Smażymy razem około 5 minut, podlewając bulionem.
Krok 2 - Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką foto
3
Między czasie umytą i pozbawioną nasion paprykę kroimy w paseczki. Pokrojoną dodajemy do kapusty.
Krok 3 - Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką foto
4
. Całość podgrzewamy do momentu jak warzywa staną się półmiękkie. Farsz doprawiamy do smaku, zdejmujemy z ognia i studzimy.
Przestudzony farsz nakładamy na przygotowany płat mięsa.
Krok 4 - Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką foto
5
Zwijamy roladę, którą obwiązujemy nicią.
Gotową przekładamy na blaszkę do pieczenia. Całość oprószamy przyprawami, nacieramy olejem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 60 minut w 180°C.
Gotową roladę kroimy w plastry i podajemy (Przed pokrojeniem zdejmujemy sznurek).
Krok 5 - Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 11.06.2017 07:51
Ależ ta rolada smakowicie wygląda pycha
gusia1000 24.01.2015 00:24
1 słowem-znakomitość.
Gracer 23.01.2015 17:48
super przepis
ada.la 23.01.2015 17:18
wygląda rewelacyjnie
Katarzyna59 23.01.2015 16:50
znakomita,
Sroczka 23.01.2015 16:29
Ależ ta rolada smakowicie wygląda.
idealme 23.01.2015 16:24
mniam pycha!
Stenka 23.01.2015 15:48
apetycznie wygląda
IwonaDD 23.01.2015 15:21
wygląda obłędnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak