MILKY WEAY

MILKY WEAY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopt ciemny

    2 placki
  • mleko

    3/4 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • cukier waniliowy

    2 opoakowania
  • margaryna

    kostka
  • mleko w proszku

    2 szklanki
  • czekolada mleczna

    11/2 tabliczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę dodając ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.. Dalej ucierać, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Na jeden biszkopt wyłożyć masę mlecznę i przykryć drugim biszkoptem. Czekoladę rozpuścić z ok. 5 łyżkami mleka. Drugi biszkopt polać rozpuszczoną czekoladą. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriso

27.06.2011 08:00
super

kriso

27.06.2011 08:00
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat