Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MILKY WEAY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny 2 placki
mleko 3/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 2 opoakowania
margaryna kostka
mleko w proszku 2 szklanki
czekolada mleczna 11/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: MILKY WEAY

1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę dodając ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.. Dalej ucierać, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Na jeden biszkopt wyłożyć masę mlecznę i przykryć drugim biszkoptem. Czekoladę rozpuścić z ok. 5 łyżkami mleka. Drugi biszkopt polać rozpuszczoną czekoladą. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 27.06.2011 08:00
super
kriso 27.06.2011 08:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak