Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowo-czosnkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 800 g
ząbki czosnku 12
cebula
sos sojowy 1 łyżka
olej 1 łyżka
mąka 1 łyżka (czubata)
bulion wołowy 600 ml
Ziele angielskie całe Prymat kilkanaście
kozieradka 1 łyżeczka (mielona)
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowo-czosnkowy

Łopatkę płuczemy ,osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę ścieramy na drobnych oczkach ,czosnek przepuszczamy przez praskę ,dodajemy do mięsa razem z sosem sojowym i olejem ,dokładnie mieszamy. Przekładamy do rondla i podsmażamy. Oprószamy mąką ,chwilę jeszcze podsmażamy i zalewamy bulionem. Dodajemy ziele angielskie i dusimy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy kozieradkę ,paprykę i redukujemy sos do żądanej gęstości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki siekamy ,dodajemy do mięsa i mieszamy. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką (u nas mizeria).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.01.2015 22:21
super danie!
Renataj 15.01.2015 22:13
Bardzo lubię wszelakie gulasze:)
aisoglam 15.01.2015 22:00
Aromatyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak