Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z pianką, brzoskwiniami i galaretką
Kroki postępowania
Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Łyżką cały czas ubijając masę dodajemy olej.
Pomarańczę sparzamy po czym ścieramy skórkę i dodajemy do masy jajecznej.
Z wanilii wydrążamy środek i również dodajemy do masy.
Mąki mieszamy ze sobą dodajemy proszek i dodajemy do masy lekko mieszający aż się wszystko połączy.
Wylewamy do formy prostokątnej 26cmx 34cm i pieczemy ok 30 min w tem 180st do suchego patyczka. Studzimy.
Margarynę bądż masło ubijamy na jasną puszystą masę.
Żółtka oddzielamy od białka i dodajemy po jednym cały czas miksując do margaryny, na przemian z cukrem. Pomarańczę sparzamy i ścieramy ok 1 łyżeczki skórki do masy.
Delikatnie wszystko mieszamy łyżką.
Najlepiej zostawić go w foremce by masa nigdzie nie uciekała.
Wygładzić równo, włożyć do lodówki by masa zastygła.
Układamy według uznania na masie.