Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zielona zupa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pęczek włoszczyzny
brokuł
kilka różyczek
fasolka szparagowa
1-2 garście
zielony gorszek
1/2 puszki
sól i pieprz
masło
1 łyżki
ser gorgonzola
śmietana do zabielenia

Przepis i sposób przygotowania na: zielona zupa

Włoszczyznę zalać wrzątkiem i ugotować na niej wywar następnie przecedzić. Dodać brokuła, fasolkę i zielony groszek oraz masło. Gotować do miękkości. następnie doprawić do smaku i całość miksujemy na jednolitą papkę. Dodajemy trochę śmietany. Już na talerzu posypujemy serem gorgonzola.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 08.11.2011 12:08
mniam
Smakosz6 08.11.2011 12:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak