Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niezawodny barszczyk czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt
jabłko 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
ocet 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Porada

Barszcz zachowuje ładny kolor, polecam

Przepis i sposób przygotowania na: Niezawodny barszczyk czerwony

Buraki obrać i pokroić w słupki. Jabłko umyć i pokroić ze skórką. Cebulę i czosnek pokroić. Włożyć do garnka, dodać liść laurowy, ziele, majeranek i zalać około 2 litrami gotującej wody. Odstawić na około 12 godzin. Następnie przelać przez sito. Dodać 1 kostkę rosołową. Doprawić do smaku solą, cukrem, octem i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 14.01.2015 20:23
Łatwy do zrobienia, warto sprawdzić
adelajda 12.01.2015 17:53
dobry barszczyk :)
ice cubes 12.01.2015 17:38
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak