Waflowy przekładaniec Jagienki

Waflowy przekładaniec Jagienki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła lub margaryny

    25dag
  • cukier drobny

    1 szkl
  • mleko 3,2%

    1 szkl
  • kakao ciemne

    3 łyżki
  • mleko w proszku

    250g
  • suche wafle

    duza paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ,cukier,mleko i kakao rozpuszczamy w naczyniu,zagotowujemy i odstawiamy.Do masy dodajemy mleko w proszku i mieszamy dokładnie.Odstawiamy na 10 minut,aż masa trochę zgęstnieje.Cieplą masa przekładamy wafle.Można włożyć je do foliowej torby i gore obciążyć aby wafle ładnie się posklejały i nie odrywały przy krojeniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jodaj

20.02.2012 09:31
uwielbiam

lukoszek88

05.04.2011 21:47
Pyszniutkie

adam1f

12.02.2011 00:20
super

gusia1000

06.09.2010 00:04
Dobra słodkość.

Kate131

17.08.2010 07:39
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat