Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe trufelki

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

orzechy włoskie 1/2 szklanki
śliwki suszone 1/2 szklanki
daktyle 1/2 szklanki
kakao 1/2 szklanki
miód 1 łyżka
wódka 2 łyżki

Dodatkowo

polewa czekoladowa 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe trufelki

Kroki postępowania

1
śliwki i daktyle oczywiście bez pestek przełożyć do dzbanka robota, dodać orzechy, miód, kakao oraz alkohol, całość dokładnie zmiksować.
Krok 1 - Domowe trufelki foto
2
Kiedy masa będzie dobrze zmiksowana uformować z niej małe kuleczki mi wyszło 22 szt i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 2 - Domowe trufelki foto
3
Polewę rozpuścić i kolejno maczać w niej schłodzone kuleczki, odłożyć na kratkę, aby dobrze zastygły ja swoje trufelki dodatkowo ozdobiłam cienkim paseczkiem z lukru i pudrową śnieżynką.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Krok 3 - Domowe trufelki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 11.01.2015 14:38
szybko i smacznie a jak słodko :)
jola91 11.01.2015 12:59
Rozkosz dla podniebienia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak