Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w kokosowej panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
wiórki kokosowe 1 szklanka
jajko 1 szt
mąka pszenna 1/4 szklanki
mleko 3,2% 2 łyżki
przyprawa do potraw szczypta
margaryna do smażenia
sól do smaku

Porada

Do smażenia najlepiej używać masła klarowanego.

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w kokosowej panierce

1. Plastry schabu rozbić za pomocą tłuczka.
2. Jajko wbić do miseczki, dodać mleko i wegetę rozbełtać. Schabowe posolić i opanierować w mące, jajku i wiórkach kokosowych.
3. Kotleciki usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 09.01.2015 11:51
Interesujący pomysł.
molanka 09.01.2015 10:33
uwielbiam wiórki kokosowe
gosia56 09.01.2015 10:26
jadłam juz taki jest pyszny
Megg 09.01.2015 10:23
hmm takiej panierki jeszcze nie jadłam, trzeba będzie wypróbować :-)
Justi2401 09.01.2015 10:18
Na dodanie do schabowego wiórek kokosowych bym nie wpadła :) Wygląda bardzo smacznie :)
Ewelina1991 09.01.2015 09:16
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak