Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec na kruchym spodzie
Kroki postępowania
Ostudzony makowiec udekorować polewami.
mąka pszenna | 1,5 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 1 |
margaryna | 60 g |
śmietana | 1 łyżka |
sól | szczypta |
masa makowa | 900 g |
rodzynki | 100 g |
orzechy włoskie | 50 g |
jabłka | 2 |
jajko | 4 |
mąka pszenna | 1 łyżka |
miód | 1 łyżka |
masło | 50 g |
czekolada mleczna | 50 g |
biała czekolada | 50 g |
śmietana 30% | 100 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: