Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowy z miodem i wiśniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
mleko 1,5 szklanki
miód 1 łyżka
dżem wiśniowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowy z miodem i wiśniami

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w mleku. Jeśli gotujemy w woreczku to po 5 minutach rozrywamy woreczek i wysypujemy ryż, tak by cały był pokryty mlekiem.
Krok 1 - Deser ryżowy z miodem i wiśniami  foto
2
Mieszamy, żeby nie przypalił się do garnka. Następnie miksujemy ryż blenderem, dodając łyżkę miodu.
Krok 2 - Deser ryżowy z miodem i wiśniami  foto
3
Przekładamy do szklanki, odstawiamy do ostudzenia.
Krok 3 - Deser ryżowy z miodem i wiśniami  foto
4
Po ostudzeniu nakładamy dżem wiśniowy i dekorujemy chipsami kokosowymi.
Krok 4 - Deser ryżowy z miodem i wiśniami  foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Deser ryżowy z miodem i wiśniami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 30.12.2014 09:59
polecam wszystkim
Renataj 26.12.2014 13:48
Ale apetyczne smakowitości.
Adamorek 24.12.2014 21:56
coś pysznego
Ania321 24.12.2014 20:05
ciekawy przepis :)
malaczarna23 24.12.2014 18:03
Wspanialy deserek:)
w mojej kuchni 24.12.2014 14:37
prosty i smaczny deserek
as28 24.12.2014 13:17
super deserek
Beatris 24.12.2014 10:03
Z przyjemnością zjadłabym taki deserek:)
olkaaa 24.12.2014 09:49
muszę spróbować
Iwusia 23.12.2014 23:49
PIĘKNIE WYGLĄDA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak