Przepis i sposób przygotowania na: Tarta "kocham Cię"
2.Następnie ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy (wałek również możemy natrzeć mąką). Ostrożnie, za pomocą wałka przenosimy do wysmarowanej masłem foremki do tarty o średnicy 24 cm. Nakłuwamy widelcem, aby ciasto nie urosło. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 15-20 minut (aż ładnie się zrumieni). Następnie ciasto dokładnie studzimy i wyjmujemy z foremki.
3.W czasie gdy ciasto stygnie przygotowujemy masę: szklankę mleka zagotowujemy z cukrem i ziarenkami wyjętymi z wanilii. Drugą szklankę mieszamy w miseczce z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Gdy mleko w garnku zacznie się gotować wlewamy ciągle mieszając zimne mleko. Gotujemy ciągle mieszając na wolnym ogniu przez około 5 minut aż masa zgęstnieje. Dokładnie studzimy. Masę wykładamy na zimne ciasto. Odkładamy na około 2 godziny, a najlepiej na całą noc w chłodne miejsce.
4.Po środku masy układamy serduszko z rodzynek. Dookoła tarty wtykamy umyte i osuszone winogrona. Posypujemy posypką czekoladową (ewentualnie).