Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana z brązowym ryżem

Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana z brązowym ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    300 gram
  • przecier pomidorowy

    1 słoik
  • seler naciowy

    3 łodygi
  • zioła prowansalskie

    0.5 łyzeczki
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • czosnek granulowany

    0,5 łyzeczki
  • ryż brązowy

    1 woreczek
  • śmietana 18 proc

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana  z brązowym ryżem
Robimy wywar na mięsie z indyka- gotujemy go około 40minut.
Krok 2 - Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana  z brązowym ryżem
Do wywaru dodajemy przecier pomidorowy.
Krok 3 - Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana  z brązowym ryżem
Seler naciowy kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 4 - Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana  z brązowym ryżem
Marchew i Pietruszkę ścieramy na tarce na grubych oczkach i wraz z selerem dodajemy do zupy. Warzywa gotujemy 15 minut.
Krok 5 - Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana  z brązowym ryżem
W Trakcie gotowania dodajemy przyprawy; zioła prowansalskie, pieprz , czosnek.
Krok 6 - Zupa pomidorowa z dodatkiem selera naciowego- zaserwowana  z brązowym ryżem
Na samym końcu dodajemy śmietanę. Ryz brązowy gotujemy i porcje przekładamy na talerz. Wlewamy zupę i serwujemy . Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Megg

07.12.2014 12:06
super smaczna zupka

Ankha

06.12.2014 23:53
O fajny patent, ryz brazowy do zupy, musze wypróbowac :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat