Brukselka z wody z masłem

Brukselka z wody z masłem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    800g
  • 2ł. masełka

  • 2ł. bułki tartej

  • sól i cukier do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukselkę czyścimy , zalewamy wrzątkiem z dodatkiem soli i cukru zagotować pod przykryciem, potem odkryć na chwilkę i gotować jeszcze pod przykryciem 15 min aż będzie miękka, następnie wykładamy do salaterek lub talerzyka i polewamy bułką tartą ze stopionym masełkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

03.02.2013 18:48
dawno nie robiłam

Aneta41

12.11.2012 17:41
poproszę:)

kate.500

06.06.2012 09:35
tradycyjnie pyszna

Bożena13

10.01.2011 15:44
muszę koniecznie spróbować;]

misia53

28.09.2010 16:59
Ooooo, lubię też brukselkę....

matii6

11.09.2010 20:15
lubię brukselkę..

Monika193

27.08.2010 09:04
z pewnością zdrowa

Margo1

12.08.2010 15:54
Ja równiez mogłabym jeśc taką brukselkę

Kate131

09.08.2010 16:38
uwielbiam taka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat