Puree ziemniaczane

Puree ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    200 g
  • mleko

    30 g
  • koperek posiekany

  • sól

  • masło

    5 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, ugotować we wrzącej i osolonej wodzie.
Odcedzone, utłuczone ziemniaki połączyć z gorącym mlekiem i masłem, dokładnie wymieszać.
Porcje ziemniaków posypać posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat