Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka dyniowe ze skwarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puree z dyni 1 szklanka
purée ziemniaczane 2 szklanki
sól do smaku
pieprz szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
Imbir mielony Prymat szczypta
jajko 1
mąka pszenna 1 szklanka

Porada

Kopytka można jeść z różnymi sosami a można i tylko z cebulką i skwareczkami - smakują wyśmienicie.

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka dyniowe ze skwarkami

Przygotowane ziemniaki i część dyni gotujemy w niewielkiej ilości wody w oddzielnych naczyniach. Następnie po odparowaniu ugniatamy ziemniaki a dynię miksujemy blenderem. Łączymy obie masy , dodajemy jajko ,wszystkie przyprawy do smaku , mąki tyle aby ciasto dało się formować i zagniatamy.
robimy z ciasta wałeczki , ucinamy nożem ukośnie i wrzucamy na wrzącą , lekko posoloną wodę. Chwilę po wypłynięciu na wierzch wyjmujemy łyżką cedzakową. I już są gotowe do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.01.2015 16:05
bardzo fajne kopytka
Ela15 24.12.2014 07:43
ciekawy pomysł
Jagódka77 12.12.2014 13:54
jak smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak