Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka dyniowe ze skwarkami
robimy z ciasta wałeczki , ucinamy nożem ukośnie i wrzucamy na wrzącą , lekko posoloną wodę. Chwilę po wypłynięciu na wierzch wyjmujemy łyżką cedzakową. I już są gotowe do jedzenia.
puree z dyni |
1 szklanka
|
purée ziemniaczane |
2 szklanki
|
sól do smaku |
|
pieprz |
szczypta
|
Gałka muszkatołowa mielona Prymat |
szczypta
|
Imbir mielony Prymat |
szczypta
|
jajko |
1
|
mąka pszenna |
1 szklanka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: