Przepis i sposób przygotowania na: Chałwowe korony
Kroki postępowania
Z przepisu wychodzi ok 60 koron.
mąka pszenna | 2,25 szklanki |
masło | 0,75 kostki |
cukier | 0,75 szklanki |
sok z pomarańczy | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
sól | 0,25 łyżeczki |
esencja waniliowa | 1 łyżeczka |
jajko | 1 duże |
czekolada gorzka | 60 g |
masło | 1 kostka |
chałwa | 300 g |
mleko | 0,75 szklanki |
cukier | 1/3 szklanki |
esencja waniliowa | 1 łyżeczka |
dżem porzeczkowy | |
masa kajmakowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: