Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opiekane żeberka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 10 sztuk
sól do smaku
warzywa do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 opakowanie
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Opiekane żeberka

Żeberka pokroić w paski.
Włożyć do garnka i gotować do zmięknięcia. Wodę przyprawić solą, pieprzem. Dodać warzywa, np. Marchew, pietruszkę, cebulę, by żeberka miały smak.

Zagotowane żeberka obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej, czynność powtorzyć.
Piec na patelni do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak