Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie własnym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
800 g
cebula
3 szt
woda
200 ml
Przyprawa do mięs Prymat
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie własnym

Wątróbkę dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą do mięsa i odstawiamy na jakieś 30 minut. Cebulę kroimy w piórka lub kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni (około 8 minut). Następnie dodajemy wątróbkę. Gdy będzie już podsmażona dolewamy wodę i doprawiamy przyprawami. Dusimy pod przykryciem około 15 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 24.11.2014 10:45
Mój mężuś przepada za wątróbką w różnych sosach :)
Seba 24.11.2014 10:27
pyszne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak