Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pod cebulą

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 300 gram
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieczarki 200 gram
masło 1 łyżeczka
bulion warzywny 1/4 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pod cebulą



Musztardę wymieszaj z ketchupem. Wszystkie zioła i połamany liść laurowy wymieszaj w miseczce.
Mięso posmaruj musztardą z ketchupem, posyp mieszanką przypraw z obu stron, włóż do miski i odłóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
Rozgrzej patelnię i obsmaż mięso z obu stron na rumiano. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej bulionem, przykryj i wstaw do piekarnika z temp 170*C na 45 minut.
Cebulę obierz, pokrój w pół plastry, posyp szczyptą soli i pieprzu. Przykryj cebulą plastry karkówki ok 15 min przed końcem pieczenia.
Oczyszczone pieczarki usmaż na maśle, dodając szczyptę tymianku, sól i pieprz do smaku.
Karkówkę wykładaj na talerze razem z cebulą i pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skotka 27.11.2014 17:32
Obiad był smaczny:)
Grazyna0211 23.11.2014 17:39
smaczny obiad
VioletoweKucharzenie 23.11.2014 15:08
konkretny obiadek
w mojej kuchni 23.11.2014 12:53
taki obiad chętnie zjem..
Janina 23.11.2014 11:44
Smaczne jedzonko;)
Ewelina1991 23.11.2014 10:43
bardzo smacznie wygląda
Agnieszka-87-25 23.11.2014 09:26
danie dla mnie
Niki22 22.11.2014 23:36
wygląda pięknie :)
Adamorek 22.11.2014 23:30
pyszny karczuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak